Следвайте Гласове в Служебният министър на енергетиката Росен Христов потвърди информацията,

...
Следвайте Гласове в Служебният министър на енергетиката Росен Христов потвърди информацията,
Коментари Харесай

Министър Христов: Меморандумът с „Джемкорп” не е прекратен, беше скрит в чекмедже и има клауза за арбитраж

Следвайте " Гласове " в 
Служебният министър на енергетиката Росен Христов удостовери информацията, че кабинетът Петков не е прекратил меморандума с „ Джемкорп “, както твърдяха от „ Продължаваме промяната “.

Меморандумът e в действие, даже има уговорка за арбитраж. Това съобщи служебният министър на енергетиката Росен Христов във връзка тематиката за меморандума за 1 милиарда $ с " Джемкорп " и " Ай Пи 3 корпорейшън ". 
Според Христов не са били спазени никакви процедури по координиране, които са планувани за такива меморандуми. Нямало решение на Министерския съвет, а самият оригинал на контракта бил в чекмедже на чиновник на чиновник на министерството. Дори правната дирекция на ведомството била схванала от медиите за подписването му.  
извадиха документи, съгласно които договорът за 1 милиарда е все по този начин в действие и оповестиха, че ще сезират за това ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Европейска комисия.

„ В меморандума с „ Джемкорп има доста незнайни и доста нарушавания “, удостовери Росен Христов, който направи ревизия във Водноелектрическа централа „ Цанков камък ”.
„ Нашите разбори демонстрират, че договорът е подписан без каквото и да е координиране. Процедурата не е спазена. Договорът не е преустановен, той е в действие. Бившият министър не го е прекратил едностранно, пратил е предложение за съглашение, на което няма отговор. Което значи, че договорът е в действие “, безапелационен е Христов.
Според думите му, договорът е напълно отвън архивите и системата на Министерство на енергетиката.
„ Оказа се в шкафче на чиновник на министерството след инспекция. Има безмълвно прикриване на цялото нещо с вярата може би в миналото да се върнат във властта и да го продължат “, разяснява той.

 
Източник: tribune.bg, " 24 часа "
 
 
 
 
20 Ное 202230920 Ное 202242520 Ное 202225120 Ное 2022109120 Ное 202218220 Ное 2022822КоментариАди20 Ное 2022 17:24ч.
Да се надяваме, че прокуратура, ДАНС не спят. Много неща излязоха нескрито, време е да се работи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Начи, ут туй Чикмиже ша злязът20 Ное 2022 17:29ч.
повичи кИлчетъ ут Унуй
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Боко20 Ное 2022 17:33ч.
Време е тия шарлатани да бъдат въдворен където би трябвало. Гешев е на ход. За неустойки те, които ще заплаща страната, да им се изземе имуществото и т. н., както е редът. И техните симпатизанти да си отворят очите.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати colibri20 Ное 2022 17:34ч.
Да има сюрпризирани от дейностите на държавното управление на Петков?- надали. Някой да попита мин. на стопанската система в държавното управление му-фамозната Нинова какво знае по въпроса.Различно е, когато подписваш меморандум и договор-ама харвардците толкоз си могат-забъркват каши,а после-ни чул, ни видял. Питайте Петков и Василев...,ако можете.:)
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати В едни чекмеджета евро и злато,20 Ное 2022 17:35ч.
в други чекмеджета контракти (скрити и покрити). Жална ни майка!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ббббб20 Ное 2022 18:16ч.
Меморандумът не е контракт, а е документ, в който се съдържат възгледите на обещано държавно управление, по определни въпроси и от него не произтичат права и задългжения. Нека се показват нещата в същинската им същина, а не да се търси единствено сензация! Да не приказваме за заробващите контракти на ГЕРБ за турски поток, за автомагистралите, контракта за концесия на златото ни и още и още....
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Тогава за какво ще има арбитражни клаузи?20 Ное 2022 18:46ч.
Очевидно това не е тъкмо меморандум, в случай че и да се зове по този начин. Най добре е да се разгласява, та да се види, що за контракти се подписват....иначе е тъкмо това, което се пробват да ни убедят че не е... Защото какъв би бил смисъла от арбитражни клаузи в документ, с пожелателен темперамент, от който можеш да се оттеглиш във всеки един миг?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022182819 Ное 202246618 Ное 2022149324 Sep 20222825
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР